Hoe wil u dit instellen?

• Verbinden via draadloze router (aanbevolen)

Dit is de verbindingsmethode voor thuis- of kantoornetwerken die verbonden zijn met een draadloze router. We raden u deze methode aan omdat u hiermee kunt gebruik maken van Epson Connect-services die internet gebruiken. U hebt een wachtwoord nodig voor uw draadloze router. Met deze methode kunt u wifi-instellingen voor de printer opgeven met Epson iPrint.

• Direct verbinden (Wi-Fi Direct)

Dit is de verbindingsmethode als u geen draadloze router thuis of op kantoor gebruikt. De printer en het smart-apparaat worden direct verbonden. U kunt tot acht smart-apparaten verbinden. Omdat Wi-Fi Direct een lokaal netwerk is dat geen verbinding maakt met internet, kunt u geen services gebruiken die internet gebruiken. U kunt alleen verbinden wanneer u de printer gebruikt. Met deze methode kunt u Wi-Fi Direct-instellingen opgeven voor uw smart-apparaat.

• Verbinden met een printer die al verbonden is met uw netwerk

Wanneer de printer met het netwerk is verbonden, verbindt u het smart-apparaat met hetzelfde netwerk (SSID) als de printer. U kunt de printer gebruiken vanaf het smart-apparaat.

• Als u niet weet hoe u Wi-Fi-instellingen voor het mobiele apparaat moet configureren

Geef het Wi-Fi-instellingenscherm voor het mobiele apparaat weer, selecteer het netwerk waarmee u verbinding wilt maken en voer vervolgens het wachtwoord in.

• Als u een iPhone of iPad (iOS-apparaat) gebruikt

Selecteer [Instellingen] - [Wi-Fi] om het wifi-scherm weer te geven.
Schakel Wi-Fi in en tik dan in de lijst van netwerken op het netwerk waarmee u verbinding wilt maken. Voer het wachtwoord in het daarvoor voorziene scherm in en tik dan op [Lid worden].

• Als u een Android-apparaat gebruikt

Selecteer [Instellingen] - [Wi-Fi] om het wifi-scherm weer te geven.
Schakel Wi-Fi in en tik dan in de lijst van netwerken op het netwerk waarmee u verbinding wilt maken. Voer het wachtwoord voor het netwerk in en tik dan op [Verbinden].

• Als u het wachtwoord voor de draadloze router niet kent

Controleer of de informatie op het label van de draadloze router is vermeld. Het wachtwoord op het label kan worden geschreven als “Encryption Key”, “XXX Key” enz. Als u de draadloze router met de standaardinstellingen gebruikt, neemt u het wachtwoord dat op het label is geschreven. Als u geen informatie kunt vinden, raadpleegt u de documentatie die bij de draadloze router is geleverd.

• Wanneer het mobiele apparaat is verbonden met een speciale mobiele router

Als u een draadloze router (toegangspunt) hebt voor uw computer, verbind dan het smart-apparaat en de printer ermee. Als u geen draadloze router hebt, verbindt u de printer met de mobiele router waarmee het smart-apparaat verbinding maakt.
Als de printer niet verbonden is met een netwerk, selecteert u "Verbinden via draadloze router". Als deze verbonden is met een netwerk, selecteert u "Verbinden met een printer die met het netwerk is verbonden".

• Als u het smart-apparaat niet wilt verbinden met het wifi-netwerk (SSID) waarmee de printer is verbonden

Verbind de printer en het smart-apparaat direct via Wi-Fi Direct. U kunt de printer gebruiken via een wifi-verbinding met een draadloze router en via directe verbinding met Wi-Fi Direct.

• Als u tethering (het delen van internet) gebruikt op het mobiele apparaat

U kunt niet verbinden met de printer vanaf het smart-apparaat wanneer u tethering gebruikt op het smart-apparaat. Schakel tethering uit en maak dan verbinding met de printer.
Als de printer niet verbonden is met een netwerk, selecteert u "Verbinden via draadloze router". Als deze verbonden is met een netwerk, selecteert u "Verbinden met een printer die met het netwerk is verbonden".